• 15 Mar 2019 18:00
  • 05 Kwi 2019 12:00
  • 07 Kwi 2019 18:00

"Big Hou" na pokładzie!

Najlepszy zawodnik poprzedniego sezonu LOTTO Superligi Hou Yingchao wraca do składu!

- Już we wtorek Hou Yingchao, nazywany "Big Hou" z racji swej klasy sportowej, dołączył do drużyny przygotowującej się do spotkań z Fibrain AZS Politechnika Rzeszów 6 stycznia oraz wicemistrzem kraju Dartomem Bogorią Grodzisk Mazowiecki 13 stycznia - poinformował menedżer zespołu z Jarosławia Kamil Dziukiewicz.

W tabeli obrońca tytułu zajmuje czwarte miejsce z dorobkiem 19 punktów. Cztery najlepsze klubu po rozegraniu 22 kolejek awansują do fazy play-off, w której będą mogli wystąpić jedynie zawodnicy z minimum czterema rozegranym meczami w sezonie zasadniczym - po dwa w obu rundach.

Przyjazd Hou Yingchao, który wygrał wszystkie 22 pojedynki i przyczynił się do historycznego złotego medalu jarosławian, oznacza, że spełni on regulaminowy przepis.

Ze względu na turniej o mistrzostwo Japonii, w składach polskich drużyn zabraknie m.in. Masakiego Yoshidy (Dartom Bogoria) i Yukiego Hirano (Fibrain AZS Politechnika).