Kolejny świetny występ Jadama! Tym razem w Brzegu Dolnym

Kolejny świetny występ na arenie ogólnopolskiej zanotował Dawid Jadam. Zawodnik Kolpinga Frac Jarosław i uczeń Szkoły Mistrzostwa Sportowego w Jarosławiu zajął drugie miejsce w rozgrywanym w Brzegu Dolnym II Grand Prix Polski młodzików w tenisie stołowym.

Jadam to jeden z najbardziej uzdolnionych tenisistów stołowych młodego pokolenia. Swoje umiejętności potwierdził kilka tygodniu temu w Wałbrzychu, wygrywając I Grand Prix Polski młodzików. W drugiej imprezie z cyklu w Brzegu Dolnym był drugi.

- To był bardzo udany turniej w wykonaniu Dawida. Bez straty seta doszedł do finału, w którym uległ minimalnie swojemu "odwiecznemu" rywalowi Marcelowi Błaszczykowi 2:3. Myślę, że przerosła naszego zawodnika rola faworyta. Nie załamujemy się jednak tą porażką i będziemy ciężko trenować, aby Dawid ponownie stanął na najwyższym stopniu podium - powiedział Konrad Zieliński, trener Kolpingu Frac Jarosław.

W Brzegu Dolnym oprócz Dawida Jadama startowali także inni przedstawiciele jarosławskiego klubu. Szymon Flaumenhaft po bardzo dobrej postawie w fazie grupowej ostatecznie został sklasyfikowany na pozycjach 17-24, a Alan Zieliński i Natalia Maciałek zmagania zakończyli na piątkowych eliminacjach.

Kolejny turniej z cyklu Grand Prix Polski młodzików i młodziczek zostanie rozegrany w dniach 6-8. marca 2020 roku w Sępólnie Krajeńskim. Mistrzostwa Polski do lat 13 zaplanowano na początku maja pzyszłego roku w Krośnie.