• 03 Lut 2020 18:00
  • 06 Mar 2020 18:00
  • 08 Mar 2020 16:00

Pewna wygrana w Grudziądzu

Znakomicie rundę rewanżową LOTTO Superligi rozpoczęli tenisiści stołowi Kolpingu Frac Jarosław. Drużyna prowadzona przez Kamila Dziukiewicza zgodnie z oczekiwaniami pokonała w czwartkowy wieczór na wyjeździe Olimpię-Unię Grudziądz 3:0.

- Wszyscy zawodnicy zagrali dzisiaj bardzo dobrze. To był mecz, który po prostu musieliśmy wygrać - mówi Kamil Dziukiewicz, menadżer jarosławskiego zespołu. W jego drużynie po jednym punkcie w premierowym w 2020 roku meczu w LOTTO Superlidze wywalczyli Daniel Górak, Kou Lei i Han Qiyao.

Po 12. kolejkach najwięcej indywidualnych zwycięstw w szeregach ekipy z Podkarpacia ma Kou Lei. Ukrainiec pokonując Marco Gollę zanotował 16. wygraną w sezonie. - Kou jest jednym z naszych liderów. W tym sezonie gra kapitalnie, co potwierdzają jego dotychczasowe wyniki przy stole. Jedynej porażki Ukrainiec doznał dotychczas z Grekiem Panagiotisem Gionisem, który znakomicie prezentuje się w japońskiej ekstraklasie - dodaje Dziukiewicz.

Gracze Kolpingu Frac Jarosław nie będą mieli dużo czasu na odpoczynek. Już w najbliższą niedzielę tenisiści stołowi z Podkarpacia we własnej hali zmierzą się z ostatnią drużyną w tabeli LOTTO Superligi - Wartą Kostrzyn. Początek spotkania o godzinie 18.

Olimpia-Unia Grudziądz - Kolping Frac Jarosław 0:3
Szymon Malicki - Daniel Górak 0:3 (8:11, 8:11, 12:14)
Marco Golla - Kou Lei 0:3 (6:11, 5:11, 3:11)
Jan Zandecki - Han Qiyao 0:3 (9:11, 9:11, 11:13)