Jarosław wygrał z Kostrzynem i został wiceliderem LOTTO Superligi

Kolejne pewne zwycięstwo odnieśli w rundzie rewanżowej LOTTO Superligi tenisiści stołowi Kolpingu Frac Jarosław. Po wygranej w Grudziądzu z tamtejszą Olimpią-Unią 3:0, w niedzielę zespół prowadzony przez Kamila Dziukiewicza ograł ostatnią w tabeli Wartę Kostrzyn 3:0.

Niedzielny pojedynek w jarosławskiej hali był jednostronnym widowiskiem. Spotkanie znakomicie dla miejscowych otworzył Kou Lei. Ukrainiec w trzech setach ograł Jakuba Masłowskiego, dla którego była to już trzynasta porażka w sezonie. Prowadzenie Kolpingu Frac podwyższył Han Qiyao. Chińczyk w barwach drużyny z Podkarpacia pokonał Sławomira Dosza 3:0. Triumf jarosławian przypieczętował Daniel Górak. Były indywidualny mistrz Polski, podobnie jak jego koledzy, wygrał z Danielem Bąkiem 3:0.

- Po dobrym meczu dopisujemy do naszego dorobku kolejne trzy punkty. Niedzielna wygrana sprawiła, że awansowaliśmy na fotel wicelidera LOTTO Superligi - powiedział po meczu Kamil Dziukiewicz, menadżer Kolpingu Frac Jarosław. Po 13. kolejkach LOTTO Superligi Kolping Frac Jarosław ma na swoim koncie 34 punkty i traci tylko jedno "oczko" do liderującej Dartom Bogorii Grodzisk Mazowiecki.

Kolejne spotkanie jarosławianie zagrają 3. lutego na wyjeździe z Dartomem Bogorią Grodzisk Mazowiecki. Łącznie w drugim miesiącu 2020 roku tenisistów stołowych z Podkarpacia czeka aż pięć spotkań.

Kolping Frac Jarosław - Warta Kostrzyn 3:0
Kou Lei - Jakub Masłowski 3:0 (14:12, 11:6, 11:4)
Han Qiyao - Sławomir Dosz 3:0 (11:9, 11:8, 11:8)
Daniel Górak - Daniel Bąk 3:0 (11:4, 11:5, 11:7)