Brak meczy

3. Grand Prix Polski seniorów: Górak i Białek w 1/8 finału

Zawodnicy Kolpingu Frac Jarosław - Daniel Górak i Artur Białek wzięli udział w 3. Grand Prix Polski seniorów w Gdańsku. Obydwaj jarosławscy tenisiści stołowi, którzy musieli przedzierać się przez piątkowe eliminacje, dotarli do 1/8 finału.

Górak i Białek zmagania w Centrum Szkolenia Polskiego Związku Tenisa Stołowego im. Andrzeja Grubby w Gdańsku rozpoczęli od eliminacji. W pierwszym dniu zawodnicy Kolpingu Frac Jarosław spisali się świetnie, pewnie awansują do sobotniej fazy grupowej. W decydujących o awansie spotkaniach, Daniel Górak wygrał z Damianem Węderlichem (Energa Manekin Toruń) 3:1 (11:9, 9:11, 11:6, 12:10) a Artur Białek ograł Pawła Lemańskiego (Małe Trójmiasto Rumia) 3:1 (11:7, 11:8, 8:11, 11:8).

Podczas drugie dnia 3. Grand Prix Polski seniorów podopieczni Kamila Dziukiewicza nadal spisywali się świetnie. Daniel Górak po zwycięstwach nad Sławomirem Doszem (Warta Kostrzyn) 3:0, Przemysławem Walaszkiem (Dojlidy Białystok) 3:0 i Grzegorzem Janczewskim (Start Zduńska Wola) i porażce z Tomaszem Lewandowskim (Fibrain AZS Politechnika Rzeszów) 2:3 zajął drugie miejsce w grupie "3" i pewnie awansował do najlepszej "16". Do turnieju głównego przepustkę uzyskał także rewelacyjnie spisujący się w Gdańsku Artur Białek. Były młodzieżowy wicemistrz Polski z kompletem zwycięstw wygrał zmagnia w grupie "7". Tenisista stołowy w sobotniej fazie grupowej pokonał Roberta Florasa (3S Polonina Bytom) 3:1, Marcina Kusińskiego (Trefl Zamość) 3:2, Łukasza Wachowiaka (ZKS Zielona Góra) 3:1 i Mateusza Trokę (KS AZS AWFiS Gdańsk) 3:2.

Dobra passa zawodników jarosławskiego klubu została przerwana w 1/8 finału. Daniel Górak w pierwszej rundzie turnieju głównego przegrał z Alanem Wosiem (Małe Trójmiasto Rumia) 1:4, a Artur Białek uległ Kamilowi Nalepie (ZKS Zielona Góra) 1:4. Ostatecznie zmagania w Gdańsku nasi tenisiści stołowi zakończyli na pozycjach 13-16.