• 03 Lut 2020 18:00
  • 25 Lut 2020 18:00
  • 06 Mar 2020 18:00
  • 08 Mar 2020 16:00

Hit dla Jarosławia! Kolping Frac liderem LOTTO Superligi!

Dwa punkty Han Qiyao i jedno "oczko" Kou Leia dały Kolpingowi Frac Jarosław zwycięstwo w hicie 14. kolejki LOTTO Superligi nad Dartomem Bogorią Grodzisk Mazowiecki 3:1. Dzięki tej wygranej podopieczni Kamila Dziukiewicza zostali liderami rozgrywek!

- Bardzo się cieszę z dzisiejszego zwycięstwa. Pierwotnie miał nas wzmocnić w Grodzisku Mazowieckim Cheng Jingqi, jednak przez szalejący w Chinach koronawirus nie mógł przylecieć do Polski - mówi Kamil Dziukiewicz, menadżer jarosławskiego zespołu.

Pod nieobecność Cheng Jingqi ciężar rywalizacji z zawodnikami Dartomu Bogorii Grodzisk Mazowiecki wziął na swoje barki inny z Azjatów w składzie Kolpingu Frac - Han Qiyao. Chińczyk w hali przy ulicy Westfala zaprezentował się kapitalnie, pokonując najpierw Miłosza Redzimskiego 3:2 a następnie Panagiotisa Gionisa 2:0. Temu drugiemu Han zrewanżował się za porażkę w pierwszej rundzie w jarosławskiej hali 0:3.

Trzecie "oczko" dla zespołu z Podkarpacia zdobył Kou Lei. Urodzony w Chinach reprezentant Ukrainy w czterech setach uporał się z Pavlem Siruckiem 3:1. 33-latek wygrał w Grodzisku Mazowieckim już swój 18. pojedynek w LOTTO Superlidze w tym sezonie, co czyni go zdecydowanym liderem w rankingu najlepiej punktujących zawodników rozgrywek.

Teraz przed jarosławskimi tenisistami stołowymi dwa spotkania we własnej hali. Już 6. lutego drużyna Kamila Dziukiewicza zagra z Dekorglassem Działdowo, a trzy dni później zmierzy się z Poltarex Pogonią Lębork.

Dartom Bogoria Grodzisk Mazowiecki - Kolping Frac Jarosław 1:3
Panagiotis Gionis - Daniel Górak 3:1 (6:11, 11:2, 11:8, 11:9)
Miłosz Redzimski - Han Qiyao 2:3 (5:11, 11:8, 9:11, 11:5, 7:11)
Pavel Sirucek - Kou Lei 1:3 (8:11, 9:11, 11:9, 7:11)