• 03 Lut 2020 18:00
  • 25 Lut 2020 18:00
  • 06 Mar 2020 18:00
  • 08 Mar 2020 16:00

Czas na mecz z Działdowem!

Tenisistów stołowych Kolpingu Frac Jarosław czeka kolejny ciężki pojedynek w LOTTO Superlidze. W najbliższy czwartek drużyna Kamila Dziukiewicza we własnej hali zmierzy się z mającym mistrzowskie aspiracje Dekorglassem Działdowo. Początek spotkania o godzinie 18.

Jarosławianie nie cieszyli się długo z prowadzenia w LOTTO Superlidze po wyjazdowym triumfie nad Dartomem Bogorią Grodzisk Mazowiecki. We wtorek na pierwsze miejsce w tabeli "wskoczyli" przedstawiciele Dekorglassu Działdowo, którzy pokonali przed własną publicznością AZS AWFiS Baltę Gdańsk.

Mimo wielu przeciwnośći (kontuzja Pawła Fertikowskiego, zawieszenie Wei Shihao), działdowianie bardzo dobrze radzą sobie w najlepszej polskiej lidze tenisa stołowego. Drużyna z Warmii i Mazur wygrała w tym sezonie już 13 z 15 spotkań. Sposób na pokonanie drużyny grającego trenera Jiri Vrablika znalazły tylko Fibrain AZS Politechnika Rzeszów i Dartom Bogoria Grodzisk Mazowiecki.

Najlepiej punktującym zawodnikiem Dekorglassu jest Wang Yang. Słowacki defensor w tym sezonie wygrał już 15 pojedynków. Dziesięć triumfów ma na swoim koncie zawieszony Wei Shihao, a osiem Jiri Vrablik. Ze zmiennym szczęściem w LOTTO Superlidze radzą sobie Taku Takakiwa i Paweł Fertikowski. Pierwszy wygrał 3 z 5 gier, a drugi zanotował trzy zwycięstwa i doznał trzech porażek.

Czwartkowy mecz Kolpingu Frac Jarosław z Dekorglassem Działdowo rozpocznie się o godzinie 18. Warto dodać, że pierwsze starcie obydwu zespołów zakończyło się zwycięstwem działdowian 3:1.