Brak meczy

Dekorglass rozbity w Jarosławiu!

To była demonstracja siły! Tenisiści stołowi Kolpingu Frac Jarosław pokonali w czwartkowym hicie LOTTO Superligi Dekorglass Działdowo 3:0! Drużyna z Podkarpacia ponownie została liderem rozgrywek!

Kibice, którzy w czwartkowy wieczór zdecydowali się zagościć na trybunach hali MOSiR w Jarosławiu byli świadkami kapitalnej gry miejscowych tenisistów stołowych. Mecz znakomicie dla gospodarzy otworzył Kou Lei, który w trzech setach uporał się z Jiri Vrablikiem. Kilkanaście minut później świetny spektakl przy stole stworzyli Daniel Górak i defensywnie grający Wang Yang. Po pieciosetowym boju lepszy okazał się podopieczny Kamila Dziukiewicza. Triumf Kolpingu Frac w hitowym starciu z Dekorglassem przypieczętował Han Qiyao. Chińczyk w barwach zespołu z Podkarpacia pokonał Japończyka Taku Takakiwę 3:1.

- To był świetny mecz w naszym wykonaniu. Kou Lei, Daniel Górak i Han Qiyao zagrali dziś na bardzo wysokim poziomie. Kibicom szczególnie mogła się podobać druga gra, która była wizytówką tenisa stołowego na najwyższym poziomie. Daniel Górak i Wang Yang raczyli fanów długimi i widowiskowymi zagraniami. Jestem dumny z moich zawodników - mówił po spotkaniu Kamil Dziukiewicz, rozradowany menadżer Kolpingu Frac Jarosław.

Triumf nad Dekorglassem sprawił, że jarosławianie ponownie wrócili na fotel lidera LOTTO Superligi. Po 15. kolejkach Kolping Frac ma na swoim koncie 40 punktów i o dwa "oczka" wyprzedza swojego czwartkowego rywala z Działdowa i Dartom Bogorię Grodzisk Mazowiecki.

Kolejne emocje w hali MOSiR w Jarosławiu już w najbliższą sobotę. Drużyna Kamila Dziukiewicza zmierzy się o godzinie 18 z Poltarex Pogonią Lębork.

Kolping Frac Jarosław - Dekorglass Działdowo 3:0
Kou Lei - Jiri Vrablik 3:0 (11:4, 11:6, 11:6)
Daniel Górak - Wang Yang 3:2 (11:4, 11:7, 8:11, 5:11, 11:7)
Han Qiyao - Taku Takakiwa 3:1 (4:11, 11:6, 11:9, 11:3)