Brak meczy

W niedzielę mecz z Poltarex Pogonią

W najbliższą niedzielę kolejne spotkanie w LOTTO Superlidze rozegrają tenisiści stołowi Kolpingu Frac Jarosław. Lider rozgrywek we własnej hali podejmie Poltarex Pogoń Lębork. Początek spotkania o godzinie 16.

Lęborczanie to jeden z najsłabszych zespołów w LOTTO Superlidze. Drużyna Wojciecha Potrykusa zajmuje aktualnie 11. miejsce w tabeli z dorobkiem dziewięciu punktow. Dla porównania, jarosławianie zgromadzili dotychczas 31 "oczek" więcej od swojego niedzielnego przeciwnika.

Najlepiej punktującym graczem uczestnika wielkiego finału Pucharu Europy TT Inter Cup sprzed dwóch lat w Rydzynie jest Bogusław Koszyk. 33-latek wygrał w tym sezonie siedem pojedynków i doznał dwunastu porażek. Ponadto w składzie Poltarex Pogoni znajdują się Adam Dosz, Koreańczyk Park Chan-Hyeok oraz 46-letni Marek Prądzinski.

Niedzielny mecz Kolpingu Frac Jarosław z Poltarex Pogonią Lębork rozpocznie sie o godzinie 16. Faworytem tej konfrontacji są podopieczni Kamila Dziukiewicza.