Brak meczy

Kolping Frac zagra w Białymstoku

Po krótkiej przerwie wracają rozgrywki LOTTO Superligi. Już w najbliższy piątek kolejne spotkanie rozegrają tenisiści stołowi Kolpinug Frac Jarosław. Podopieczni Kamila Dziukiewicza zmierzą się na wyjeździe z Dojlidami Białystok.

Drużyna ze stolicy Podlasia zajmuje aktualnie piąte miejsce w tabeli i ma duże szanse na udział w fazie play off. Od kilku sezonów w ekipie Dojlid występuje dobrze znany w Jarosławiu Wang Zeng Yi, który jest jednym z liderów zespołu. Oprócz niego o sile białostockiej ekipy decyduje Chińczyk Li Yongyin, który w aktualnie trwających rozgrywkach wygrał aż 20 z 27 pojedynków. Skład drużyny Piotra Anchima uzupełnina 20-letni Przemysław Walaszek.

W pierwszym tegorocznym spotkaniu w LOTTO Superlidze, Kolping Frac pewnie pokonał Dojlidy we własnej hali 3:0. Po jednym punkcie dla zespołu Kamila Dziukiewicza wywalczyli wówczas Kou Lei, Han Qiyao i Daniel Górak. Pierwszy ograł Li Yongyina 3:2, a dwaj pozostali bez straty seta uporali się kolejno z Wangiem Zeng Yi i Przemysławem Walaszkiem.

Piątkowe starcie w stolicy Podlasia jest bardzo ważne dla jarosławian, którzy od kilku kolejek są liderem LOTTO Superligi. Zespół z Podarpacia ma na swoim koncie 47 puntków i o dwa "oczka" wyprzedza Dartom Bogorię Grodzisk Mazowiecki.

Konfrontacja Dojlid Białystok z Kolpingiem Frac Jarosław rozpocznie sie w piątek o godzinie 18. Transmisja na żywo z tego meczu dostępna będzie na stronie internetowej www.superliga.com.pl.