Brak meczy

Dawid Jadam wygrał 3. Grand Prix Polski młodzików

Kolejny wielki sukces zawodnika Kolpingu Frac Jarosław i ucznia Szkoły Mistrzostwa Sportowego w Jarosławiu - Dawida Jadama. Zawodnik podkarpackiego klubu wygrał w niedzielę 3. Grand Prix Polski młodzików w Sępólnie Krajeńskim.

Jadam był faworytem weekendowych zmagań i nie zawiódł. W całych zawodach gracz Kolpingu Frac przegrał zaledwie dwa sety - w ćwierćfinale pokonał Krzysztofa Żurawskiego (KU AZS UE Wrocław) 3:1 i w finale Artura Gromka (Warmia Lidzbark Warmiński) 3:1. W pozostałych pojedynkach w Sępólnie Krajeńskim tenisista stołowy z Jarosławia wygrywał pewnie 3:0.

W Sępólnie Krajeńskim wystartowali także inni przedstawiciele Kolpingu Frac. Szymon Flaumenthaft został sklasyfikowany na miejscach 33-40, a Alan Zieliński i Natalia Maciałek nie zdołali przebrnąć przez piątkowe eliminacje.

Warto również zauważyć, że Dawid Jadam jest zdecydowanym liderem rankingu ogólnopolskiego młodzików w sezonie 2019/2020.