Brak meczy

Jednostronne derby! Na Podkarpaciu dominacja Kolpingu Frac

Siedemdziesiąt minut potrzebowali tenisiści stołowi Kolpingu Frac Jarosław aby wygrać kolejne spotkanie w LOTTO Superlidze. Tym razem podopieczni Kamila Dziukiewicza ograli we własnej hali w derbach Podkarpacia Fibrain AZS Politechnikę Rzeszów 3:0!

Derby województwa zapowiadały się bardzo interesująco, jednak w niedzielę przy stole dominowali tylko gracze Kolpingu Frac. Pewne zwycięstwa w ekipie gospodarzy odnieśli Kou Lei i Han Qiyao. Pierwszy w trzech setach uporał się z byłym mistrzem Polski Tomaszem Lewandowskim, a drugi w identycznych rozmiarach pokonał zbierającego dopiero superligowe doświadczenie Szymona Serokę.

Trzeci punkt dla drużyny Kamila Dziukiewicza zainkasował Daniel Górak, który okazał się lepszy od byłego gracza jarosławskiej ekipy - Piotra Chodorskiego. Były mistrz kraju przegrywał już w setach 0:2, jednak zdołał najpierw doprowadzić do remisu 2:2, a następnie rozstrzygnął całe spotkanie na swoją korzyść 3:2.

- Wygraliśmy pewnie i zasłużenie. Cieszę się z dobrej gry moich zawodników. Na Podkarpaciu dominuje Kolping Frac - powiedział po spotkaniu Kamil Dziukiewicz, menadżer jarosławskiego zespołu.

Dzięki wyganej Kolping Frac Jarosław umocnił się na fotelu lidera LOTTO Superligi. Drużyna z powiatu jarosławskiego ma na swoim koncie 52 punkty i o sześć "oczek" wyprzedza Dartom Bogorię Grodzisk Mazowiecki.

Kolping Frac Jarosław - Fibrain AZS Politechnika Rzeszów 3:0
Kou Lei - Tomasz Lewandowski 3:0 (11:8, 11:6, 11:6)
Han Qiyao - Szymon Seroka 3:0 (11:3, 11:3, 11:5)
Daniel Górak - Piotr Chodorski 3:2 (11:13, 8:11, 11:7, 11:7, 11:7)