Mistrz jest tylko Jeden!

PKS Kolping Frac Jarosław zapewnił sobie mistrzostwo "jesieni" w superlidze tenisistów stołowych. Po dwudniowym maratonie we wtorek i środę, na zakończenie 8. kolejki, pokonał ZKS Palmiarnie Zielona Góra 3:2 i w środowym pojedynku Condohotels Morliny Ostróda 3:1.

We wtorek[nbsp] nasza drużyna zmierzyła się w zaległym meczu [nbsp]trzeciej kolejki pierwotnie mecz miał się odbyć w Zielonej Górze ale na prośbę drużyny gości rozegraliśmy to spotkanie w Jarosławiu a co sie okazało szczesliwie dla naszej drużyny,wygraliśmy ten mecz 3:2. Po trzech partiach prowadzili przyjezdni, którzy po wygranych Lucjana Błaszczyka i Mateusza Gołębiowskiego prowadzili 2:1. W czwartym pojedynku dnia na wysokości zadania stanął nasz lider Wang Zeng Yi. Ulubieniec miejscowej publiczności pokonał [nbsp]Błaszczyka 3:1 i tym zwycięstwem Wandżi doprowadził do remisu naszej drużyny 2:2. Zwycięstwo naszej ekipie zapewnił Evqueni Chtchetinine.
Defensor w decydującej partii ograł Daniela Bąka 3:1.

Kolping Frac Jarosław - Palmiarnia Zielona Góra 3:2
Wang Zeng Yi - Daniel Bąk 3:0 (11:8, 11:2, 11:8)
Evqueni Chtchetinine - Lucjan Błaszczyk 1:3 (9:11, 6:11, 11:9, 9:11)
Vitali Nekhviadovich - Mateusz Gołębiowski 1:3 (11:9, 9:11, 10:12, 11:13)
Wang Zeng Yi - Lucjan Błaszczyk 3:1 (11:9, 11:9, 2:11, 12:10)
Evqueni Chtchetinine - Daniel Bąk 3:1 (11:4, 7:11, 11:4, 11:6)

Dzień później w środowy wieczór zmierzyliśmy się z ekipą z Ostródy przed meczem nie było to łatwe spotkanie na papierze to my byliśmy faworytem ale ekipa z Ostródy była głodna sukcesu.W tym dniu[nbsp]trafiliśmy idealnie z ustawieniem i taktyką i to było kluczem do zwycięstwa za trzy punkty. W naszych szeregach widać było trochę zmęczenia, zwłaszcza u Wanga Zeng Yi, którego po jednej z akcji złapał skurcz. Tym bardziej należą mu się pochwały za walkę.
Dwa punkty dla naszej drużyny zdobył wspominany Wandżi (do tej pory wygrał 10 z 12 ligowych pojedynków), a jeden Evqueni Chtchetinine .[nbsp]
Mamy świetną drużynę, w której panuje dobra atmosfera i to nas niesie" [nbsp]podsumował trener Kamil Dziukiewicz.

Wyniki 8. kolejki:
PKS Kolping Frac Jarosław - Condohotels Morliny Ostróda 3:1
Wang Zeng Yi - Karol Szarmach 3:1 (4:11, 11:7, 11:4, 11:6)
Vitali Nekhviadovich [nbsp]- Paweł Płatonow 1:3 (8:11, 8:11, 8:11, 9:11)
Evqueni Chtchetinine [nbsp]- Amalraj Anthony 3:0 (11:4, 11:4, 11:8)
Wang Zeng Yi - Paweł Płatonow 3:1 (11:8, 118, 7:11, 11:7)

Grający drugi sezon we Wschodzący Białystok Superlidze podopieczni Kamila Dziukiewicza na jedną kolejkę przed końcem rundy zapewnili sobie tytuł mistrzów jesieni. O to, czy jako jedyni zostaną niepokonani, przekonamy się w najbliższy poniedziałek w Grodzisku Mazowieckim z Dartomem Bogorią (18.00) transmisja Live[nbsp]na superliga.com.pl i twojatv.info