Przerwana passa.! Oh pokazał klasę.

Na ośmiu wygranych z rzędu zakończyła się seria tenisistów stołowych naszej drużyny. W hicie 9. kolejki superligi Dartom Bogoria Grodzisk Mazowiecki pokonała we własnej hali drużynę z Podkarpacia kolping frac jarosław 3:1

Drużynowy wicemistrz olimpijski Oh Sang Eun [nbsp]po serii trzech porażek z rzędu 2:3, tym razem nie oddał kolpingowi ani jednego seta. Grając w tym meczu na pozycji numer jeden Oh pewnie pokonał po 3:0 CHTCHETININE i Vitaliya Nekhviadovicha.

Trzeci punkt gospodarzom dostarczył Daniel Górak, który nie dał szans Nekhviadovichowi. Reprezentant Polski tylko w trzecim secie musiał bronić piłek setowych, lecz swoich szans nie wykorzystał Vitalik.

Honorowy punkt dla naszej drużyny wywalczył Wang Zeng , który wyrównał rachunki z Florasem. "Wandżi" triumfował 3:1, a jego bilans potyczek z byłym klubowym kolegą wynosi teraz 2-2. Lider jarosławian odniósł swoją 11 wygraną we Wschodzący Białystok Superlidze.

"Przespaliśmy to spotkanie i podeszliśmy do niego trochę z boku, co było widać przy stole. Tylko Wandżi zrobił to, co do niego należało. Liczyłem, że takie ustawienie będzie kluczem do sukcesu, ale okazało się inaczej. Graliśmy na ciężkim terenie i mimo że wcześniej zapewniliśmy sobie pierwsze miejsce w tabeli, to chcieliśmy pokonać rywala. To pierwsze miejsce tak naprawdę na razie jest nieważne. Liczą się zwycięstwa i dobre zdrowie zawodników" - podsumował trener Kolpinga Frac Kamil Dziukiewicz.

Z 22 punktami jarosławianie już wcześniej zapewnili sobie fotel lidera superligi. Dartom Bogoria z dorobkiem 20 "oczek" awansowała na drugie miejsce.

Dartom Bogoria Grodzisk Mazowiecki - Kolping Frac Jarosław 3:1

Oh Sang Eun - CHTCHETININE Evgueni 3:0 (11-7, 11-7, 11-8)
Daniel Górak - Vitali Nekhviadovich 3:0 (11-5, 11-3, 15-13)
Robert Floras - Wang Zeng Yi 1:3 (11-7, 7-11, 5-11, 8-11)