Vrablik Dekorglass -Kolping Frac Jarosław 2:3

Nasza drużyna[nbsp]potwierdziła[nbsp]swoją wyższość nad Dekorglassem, zwyciężając drugi raz w tym sezonie. W przeciwieństwie do spotkania z 2. kolejki (3:0), tym razem[nbsp]sukces Jarosławskiego Kolpinga rodził się w bólach i trwał 200 minut.

W meczu otwarcia czeska “maszyna” z Działdowa, pierwsza rakieta gospodarzy pokonała naszego lidera Wandżiego 3:2 rewanżując się za porażkę z Jarosławia 1:3. Starcie Vrablika z “Wandżim” to pokaz tenisa stołowego, w którym tylko pierwszy set nie zakończył się minimalną przewagą Czecha.[nbsp]
Przy stanie 1:0 dla gospodarzy do stołu podeszli[nbsp]Xu Wenliang, chińczyk nie potrafił znaleźć recepty choćby na seta w konfrontacji z naszym doświadczonym zawodnikiem Jewgienijem Chtchetinine, wygrał to spotkanie gładko 3:0. Po tych partiach w meczu zrobiło[nbsp]się[nbsp]1:1. W kluczowym pojedynku Vitalik pokonał po[nbsp]raz drugi w tym sezonie Szymona Malickiego 3;2 choć tym razem to Malicki prowadził już 2:0, ale[nbsp]następne[nbsp]trzy sety były już na korzyść naszego zawodnika. Po wygranej Vitalika prowadziliśmy[nbsp]już w całym meczu 2:1, przy takim stanie meczowym do stołu podeszli Vrablik i nasz doświadczony defensor,tego dnia nie było mocnych na Czeska[nbsp]maszynę[nbsp]pokonał po[nbsp]pięciosetowym[nbsp]boju naszego zawodnika Jewgienija 3:2.
Na zakończenie przy stanie 2:2 w meczu, do stołu podeszli koledzy trenujący wspólnie w Grodzisku Mazowieckim Wang i Xu. Wandżi od samego początku dominował i narzucił swój styl gry[nbsp]zwyciężając to spotkanie[nbsp]3:1, a tym samym nasza[nbsp]drużyna wygrała cały mecz 3:2.

KS Dekorglass Działdowo - PKS Kolping Frac Jarosław 2:3
Jiri Vrablik - Wang Zeng Yi 3:2 (11:8, 11:13, 11:9, 11:13, 11:9)
Xu Wenliang - Jewgienij[nbsp]Chtchetinine[nbsp]0:3 (8:11, 7:11, 7:11)
Szymon Malicki - Witalij Niechwiedowicz 2:3 (11:9, 11:8, 7:11, 6:11, 9:11)