• 13 Maj 2017 18:00
  • 15 Maj 2017 18:00

Ważne starcie z Palmiarnią

Jeden z najbardziej utytułowanych polskich tenisistów stołowych - Lucjan Błaszczyk pojawi się w najbliższy piątek w Jarosławiu. 11-krotny indywidualny mistrz Polski wraz ze swoimi kolegami klubowymi z Palmiarni Zielona Góra weźmie bowiem udział w spotkaniu 18. kolejki LOTTO Superligi przeciwko miejscowemu Kolpingowi Frac.

Przed piątkowym starciem obydwie drużyny sąsiadują ze sobą w ligowej tabeli. Zielonogórzanie z dorobkiem 22 punktów zajmują dziewiąte miejsce. Jarosławianie z kolei sklasyfikowani są pozycję niżej z 20 "oczkami" na koncie.

Ekipa z Ziemi Lubuskiej do Jarosławia przyjedzie w swoim najmocniejszym zestawieniu, z Japończykiem Taku Takakiwą na czele. Skład Palmiarni uzupełnią Lucjan Błaszczyk i Miroslav Horejsi. W ubiegłym tygodniu zielonogórzanie właśnie w takim składzie pokonali na wyjeździe Energę-Manekin Toruń 3:0.

Najwięcej punktów dla Palmiarni w aktualnym sezonie zdobył Lucjan Błaszczyk, który legitymuje się bilansem 11 zwycięstw i 8 porażek. Miroslav Horejsi do dorobku klubu z województwa lubuskiej dorzucił 11, a Taku Takakiwa 6 wygranych.

Piątkowy mecz pomiędzy Kolpingiem Frac Jarosław z Palmiarnią Zielona Góra rozpocznie się o godzinie 18. Wszystkich serdecznie zapraszamy do kibicowania.

Mateusz Przybył