• 13 Maj 2017 18:00
  • 15 Maj 2017 18:00

W środę wyjazdowy mecz w Bydgoszczy

Tenisiści stołowi Kolpingu Frac Jarosław zmierzą się we środowy wieczór w Bydgoszczy z tamtejszą Zooleszcz Gwiazdą w spotkaniu 18. kolejki LOTTO Superligi. Początek meczu zaplanowano na godzinę 18.

Przed środową konfrontacją wyżej w tabeli plasują się bydgoszczanie. Zespół Zbigniewa Leszczyńskiego zgromadził dotychczas 27 punktów i ma realne szanse na udział w fazie play off. Trzy "oczka" mniej mają na swoim koncie jarosławianie, którzy plasują się na dziewiątej pozycji w tabeli.

Zarówno Zooleszcz Gwiazda jak i Kolping Frac zdecydowanie lepiej radzą sobie w drugiej rundzie LOTTO Superligi. O ile w przypadku ekipy Kamila Dziukiewicza jest to spowodowane wyraźną zwyżką formy wszystkich zawodników, o tyle w Bydgoszczy "różnicę zrobił" Zhai Chao. Chińczyk od dziewiątej kolejki regularnie występuje w meczach Zooleszcz Gwiazdy i jest zdecydowanie najlepszym graczem klubu z województwa kujawsko-pomorskiego.

Oprócz Zhai Chao silnymi punktami bydgoskiego zespołu są Węgier Adam Pattantyus, Anglik Andrew Baggaley oraz reprezentant Indii - Harmeet Desai. Tego ostatniego na pewno jednak nie zobaczy w składzie Zooleszcz Gwiazdy, gdyż Desai aktualnie startuje w mistrzostwach Azji w chińskiej miejscowości Wuxi. Zestawienie piątej ekipy LOTTO Superligi uzupełnia Marek Badowski, który kilkanaście dni temu został wicemistrzem Polski seniorów w grze pojedynczej oraz trzykrotnym młodzieżowym wicemistrzem Polski.

Środowy mecz Zooleszcz Gwiazdy Bydgoszcz z Kolpingiem Frac Jarosław rozpocznie się o godzinie 18.

Mateusz Przybył