• 13 Maj 2017 18:00
  • 15 Maj 2017 18:00

Czas na Derby Podkarpacia!

Derby Podkarpacia zostaną rozegrane w piątkowy wieczór w Rzeszowie. Miejscowa Fibrain G2A AZS Politechnika podejmie Kolping Frac Jarosław. Początek spotkania o godzinie 18.

Derbowe spotkania rzeszowian z jarosławianami dostarczają kibicom mnóstwo emocji. Nie inaczej było także w pierwszej tegorocznej konfrontacji obydwu ekip w Jarosławiu. Miejscowy Kolping Frac dzięki doskonałej postawie Gustavo Tsuboi i Dmitrija Prokopcova pokonał rywala zza miedzy 3:2. Wśród przyjezdnych spotkanie z jednym "oczkiem" zakończyli Vasily Lakeev i Tomasz Lewandowski.

Zdecydowanie najjaśniejszym zawodnikiem Fibrain G2A AZS Politechniki jest właśnie Lakeev, który w tym sezonie ogrywał już m.in. Jiri Vrablika, Mikhaila Paikova, Adama Pattantyusa, Panagiotisa Gionisa czy Gao Ninga. Zdecydowanie słabiej spisują się klubowi koledzy Rosjanina. Tomaasz Lewandowski, Sun Chia-Hung i Mateusz Gołębiowski mają ujemny stosunek gier. Dodatkowo ten ostatni może mówić o sporym pechu, gdyż w jednym ze spotkań LOTTO Superligi nabawił się kontuzji, która wykluczyła go z rywalizacji na jakiś czas w najlepszej lidze tenisa stołowego na Starym Kontynencie.

Derbowa konfrontacja Fibrain G2A AZS Politechniki Rzeszów z Kolpingiem Frac Jarosław rozpocznie się w Wielki Piątek o godzinie 18. Wszystkich fanów naszej drużyny zapraszamy do przyjazdu do Rzeszowa i wspierania jarosławskiej ekipy.

Mateusz Przybył