• 13 Maj 2017 18:00
  • 15 Maj 2017 18:00

Dwa medale Tsuboi w Sao Paulo!

Gustavo Tsuboi wywalczył dwa medale podczas zawodów ITTF Challenge - Brazil Open. W rozgrywanym w Sao Paulo turnieju gracz Kolpingu Frac Jarosław wygrał rywalizację w turnieju gry podwójnej oraz stanął na najniższym stopniu podium w turnieju gry pojedynczej.

W swoim kraju Tsuboi radził sobie znakomicie. W finale debla Tsuboi występujący wspólnie ze swoim rodakiem Hugo Calderano pokonali Patricka Bauma i Thomasa Keinatha 3:0 (11:8, 11:7, 11:9). W singlu to właśnie Calderano wyeliminował pingpongistę jarosławskiego klubu w półfinale, wygrywając 4:1. Podopieczny Kamila Dziukiewicza we wcześniejszych rundach ogrywał m.in. Erica Jouti 4:0 i Gustavo Gomeza.

Równocześnie z zawodami w Sao Paulo, w Zagrzebiu rozgrywany był turniej Croatia Open. W stolicy Chorwacji wystąpił Dmitrij Prokopcov z Kolpingu Frac Jarosław. Doświadczony Czech dotarł do 1/16 finału, w której uległ miejscowemu zawodnikowi - Tomislavowi Pucarowi 1:4 (11:9, 6:11, 11:13, 7:11, 6:11).

Mateusz Przybył