• 13 Maj 2017 18:00
  • 15 Maj 2017 18:00

Kamil Dziukiewicz delegatem PZTS na kongres ITTF

Legenda polskiego tenisa stołowego - Lucjan Błaszczyk oraz trener Kolpingu Frac Jarosław - Kamil Dziukiewicz będą reprezentować Polski Związek Tenisa Stołowego na kongresie Międzynarodowej Federacji Tenisa Stołowego, który odbędzie się przy okazji mistrzostw świata w Dusseldorfie.

Jednym z powodów wyjazdu polskiej delegacji jest zaprezentowanie kandydatury naszego kraju do organizacji w 2018 lub 2019 roku World Cadet Challenge w tenisie stołowym we Władysławowie (nieoficjalne mistrzostwa świata kadetów i kadetów).

- Przygotowany został specjalny film pokazujący nasz nadmorski ośrodek, halę i bazę noclegową we Władysławowie, a także tak ważną kwestię jak transport do najbliższego lotniska - mówi Lucjan Błaszczyk, wielokrotny medalista Mistrzostw Europy, przez wiele lat grający w niemieckiej Bundeslidze, a od kilku sezonów występujący w zespole Palmiarnia Zielona Góra.

Mistrzostwa świata w Dusseldorfie rozpoczynają się 29. maja i potrwają do 5. czerwca. W imprezie wystartuje jeden przedstawiciel Kolpingu Frac Jarosław - Brazylijczyk Gustavo Tsuboi.

Mateusz Przybył