• 24 Mar 2017 18:00
  • 14 Kwi 2017 18:00
  • 13 Maj 2017 18:00
  • 15 Maj 2017 18:00

Paul Drinkhall w Jarosławiu!

Brązowy medalista drużynowych mistrzostw świata z Kuala Lumpur - Paul Drinkhall będzie od nowego sezonu zawodnikiem Kolpingu Frac Jarosław. Reprezentant Anglii to trzeci nowy zawodnik w ekipie Kamila Dziukiewicza. Wcześniej kontrakty z klubem z Podkarpacia podpisali Tomislav Pucar i Patryk Zatówka.

Urodzony w 1990 roku Drinkhall zajmuje aktualnie 45. miejsce w rankingu światowym. W swojej krótkiej, ale niezwykle bogatej w sukcesy karierze, zdobywał złote medale mistrzostw Europy kadetów i juniorów w grze pojedynczej. Pięciokrotnie zostawał mistrzem Anglii seniorów w singlu. W marcu 2016 roku wspólnie ze swoimi kolegami z reprezentacji - Liamem Pitchfordem i Samuelem Walkerem wywalczył brązowy medal drużynowych mistrzostw świata.

W ostatnich miesiącach na zawodach międzynarodowych Paul Drinkhall pokonał kilku zawodników LOTTO Superligi, m.in. Gao Ninga z Singapuru, Brazylijczyka Cazuo Matsumoto, Węgra Adama Pattantyusa czy Tajwańczyka Sun Chia-Hunga.