• 24 Mar 2017 18:00
  • 14 Kwi 2017 18:00
  • 13 Maj 2017 18:00
  • 15 Maj 2017 18:00

Znakomity występ Drinkhalla w Australii!

Nowy nabytek Kolpingu Frac Jarosław - Paul Drinkhall zajął trzecie miejsce w Australian Open w grze pojedynczej. Turniej zaliczany jest do cyklu ITTF World Tour Platinum a jego łączna pula nagród wynosi 400 tysięcy dolarów!

Turniej w Gold Coast od początku był bardzo udany dla Drinkhalla, który w najnowszym rankingu Międzynarodowej Federacji Tenisa Stołowego zajmuje 48. miejsce. Anglik w pierwszej rundzie pokonał Rosjanina Alexandera Shibaeva 4:2 (11:7, 11:9, 8:11, 3:11, 11:8, 11:7), a następnie w identycznych rozmiarach uporał się z Francuzem Tristanem Flore 4:2 (11:9, 6:11, 6:11, 13:11, 11:8, 11:8). W ćwierćfinale nowy gracz jarosławskiego Kolpingu Frac wyeliminował sklasyfikowanego na 19. miejsce na świecie Yuyę Oshimę, pokonując Japończyka 4:2 (11:8, 7:11, 11:8, 7:11, 11:4, 11:8).

Dobrze dysponowany w Gold Coast Paul Drinkhall został zatrzymany dopiero w półfinale, ulegając legendarnemu Vladimirowi Samsonovowi 1:4 (8:11, 4:11, 6:11, 11:7, 7:11). Z Australii Paul Drinkhall wyjeżdża nie tylko z brązowym medalem i punktami do rankingu. Za zajęcie trzeciej pozycji w Australian Open w grze pojedynczej Anglik wzbogacił się o 11 tysięcy dolarów.

Mateusz Przybył